Mountainbiken in Nederland, verkrijgbaar in de boekhandel en online

Mountainbiken wordt in Nederland steeds populairder. Het aantal routes en toertochten in Nederland stijgt flink, en daarmee ook het aantal enthousiaste mountainbikers. Edward Swier interviewde elf beroemde MTB-liefhebbers. Van Bart Brentjens, de eerste olympisch kampioen in 1996, tot zijn mogelijke opvolger Mathieu van der Poel, die in 2020 voor goud in Tokio gaat.

De coryfeeën vertellen in Mountainbiken in Nederland over hun eerste stappen in de sport, het pionieren en de ontwikkelingen van het materiaal. Ze halen herinneringen op aan hun mooiste avonturen op de mountainbike én vertellen over de uitdagingen voor de toekomst.

Naast Brentjens en Van der Poel verklapten ook Corine Dorland, Bas van Dooren, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Erik Dekker, Laurens ten Dam, Theo de Rooij, Gerben de Knegt en Anna van der Breggen voor dit boek hun favoriete Nederlandse (én Belgische) routes. Dat alles maakt het boek een lezenswaardig én waardevol document.

Het is mogelijk om Edward uit te nodigen voor een voordracht, evenement of clubavond. Als je voor de hele vereniging of vriendenclub boeken wilt bestellen, kan je ook mailen. Een speciale oplage, met een extra hoofdstuk en/of een andere cover, is eveneens bespreekbaar. Wie een gesigneerd exemplaar wil, of een handgeschreven opdracht, mailt naar edwardswiermedia@gmail.com

ISBN: 9789018045890
Paperback
194 pagina’s
Geïllustreerd, met fotografie van Leon van Bon, Joris Knapen, Cor Vos en Klaas Jan van der Weij

19,99 euro